Introductieduik Woerden

Introductieduik Discover Scuba Diving

Heb je je weleens afgevraagd hoe het is om onder water adem te halen, maar wil je niet meteen je duikbrevet halen? Go Dive Woerden maakt dit mogelijk dankzij een introductieduik in Woerden! Met deze Discover Scuba Diving leer je hoe je een duikuitrusting moet gebruiken en krijg je een korte en makkelijke introductie van wat je nodig hebt om de (w)onderwaterwereld te verkennen.

Wat houdt de proefduik in?

Voor het allereerst onder water ademhalen is een unieke ervaring. Je moet er dan wel even aan wennen – we zijn hier als mens natuurlijk niet voor geschapen – toch zal je na een paar minuten van stille verbazing in de gaten hebben hoe makkelijk én leuk duiken eigenlijk is. De grootste uitdaging voor instructeurs bij het Discover Scuba Diving-programma is dan ook niet de deelnemers IN het water krijgen, maar ze er na afloop weer UIT krijgen. De introductie vindt plaats in onze eigen verwarmde duikvijver in Harmelen en is altijd geheel onder begeleiding. Tevens leuk als familie-uitje, bedrijfsuitje, vriendenuitje, kinderfeestje of schoolreisje. Het aantal personen maakt niet uit. Ieder half uur gaan er 8 personen het water in, waarna de volgende aan de beurt zijn. Let wel: je moet minimaal 8 jaar oud zijn.

Met de introductieduik leer je de nodige basics van een PADI-professional. Hierbij zal je:

  • Leren hoe het voelt om een duikuitrusting aan te hebben en hoe makkelijk het is om je onderwater voort te bewegen wanneer je deze uitrusting draagt
  • Ervaren hoe het is om onder water adem te halen en of je dat prettig vindt
  • Een aantal basisvaardigheden en veiligheidsregels leren die je ook gebruikt voor de volledige duikcursus indien je de volgende stap zet

Wat heb je nodig?

De duikuitrusting voor de Discover Scuba Diving-ervaring is inbegrepen bij het tarief van € 30,00 per persoon. Deze uitrusting bestaat uit een masker, een snorkel, vinnen, een trimvest waaraan de duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert. Afhankelijk van wanneer je de proefduik maakt, krijg je een natpak of gewichtssysteem. Het bedrag is eveneens met inbegrip van een heerlijk kopje koffie. Zo hoef je dus alleen maar je bereidwilligheid en onverdeelde aandacht mee te nemen!

Vraag een introductieduik aan bij Go Dive in gemeente Woerden door te bellen naar 085-8885134. Meer informatie vraag je eventueel op via het contactformulier. We vertellen je met genoegen meer over de Discover Scuba Diving.